torsdag den 21. februar 2008

Lad os holde en bolle-pause !


....... sagde jeg engang til alle kursisterne på et af mine feng-shui kurser (dette var i amme-hjerne-perioden) Men jeg mente det jo faktisk ganske bogstaveligt!
Her kommer den så, bolle-opskriften, på de hjemmebagte speltboller nogle af mine kursister har været udsat for:
Smid en halv liter koldt vand i en skål, opløs 5 gram øko-gær, og hæld lidt speltmel i af gangen, indtil dejen hænger sammen, men stadig er klæg. Du skal IKKE ælte med hænderne, du skal kun røre dejen med en ske eller hvad du nu rør den med, så derfor må den gerne være fugtig og klæg. Det gir nemlig dejlige fugtige boller, i stedet for sådan nogle tørre klodser. Smid dejen i køleskabet natten over, med et fugtigt viskestykke over. Næste morgen tænder du ovnen på 200 g, smider bollerne på en plade med bagepapir. Brug blot en ske (evt 2) til dette, spar dine lækre fingre for dej-klister, for det er bla. det, der gør disse boller både nemme og hurtige at lave) Smid dem enten direkte i ovnen - eller hvis du kan vente - lad dem efterhæve et varmt sted 20-30 minutter. Bag dem ca. 20 minutter eller til de er færdige. Bollerne blir ret flade, men det er meningen! Til gengæld er de lette og luftige og smager super godt. Og hvem har brug for at gabe over en 10 cm. høj brød-bolle? Ikke mig. Smid alle mulige gode sager i dejen; mandler, valnødder, solsikkekerner, græskarkerner, en kop müsli, hakkede dadler, birkesfrø - kun din smag og fantasi sætter grænser. Mums!
Jeg laver dem 2-3 gange om ugen, tidligt om morgenen, når vi står op, så er der boller både til morgenmaden, frokost, og næste dag. Med 5 dl. vand blir der ca. 10-12 boller, som lige kan være på en plade. Du kan også nøjes med at bage halvdelen, og lad resten af dejen stå i køleskabet til næste morgen.
TAK til Isebelle Ulrich som i sin tid gav mig grund-opskriften. Jeg har været totalt bage-idiot hele mit liv, men denne her kan altså selv jeg finde ud af, og så kan du også! PS: Spring ikke over med øko-gæren og langtidshævningen, det er det der gir den gode smag!
PPS: Du behøver ikke at have "tid til at bage". Det tager ca. 7 minutter at røre dejen sammen og smide den på køl, og 4 minutter at smide dem på bagepladen (jeg har taget tid på mit stopur!) Og mens de bager i ovnen går du i bad, sætter håret, bader børnene, eller hvad du nu ellers skal nå om morgenen.

3 kommentarer:

 1. Hvis man har en smule surmælksprodukt at smide i, sker der endnu bedre ting og sager med dejen i forhold til din sundhed. (Men den kan sagtens bruges uden)
  Hilsen Malene (som også har solgt denne bolle-model til mange)

  SvarSlet
 2. Super tak for tippet, Malene
  Det er skønt at vidensdele!
  Nu er jeg sådan een, der ikke har mælkeprodukter i mit køleskab ...men ku' det være kvark, youghurt naturel, og noget i den stil?:-o)

  SvarSlet
 3. TAK TIL STOR DR Sunny for at løse mine problemer HANS EMAIL IS (drsunnydsolution1@gmail.com

  mit navn er Miss Fatima, jeg var gift med min mand i 5 år, vi lever lykkeligt sammen til dette års og ikke indtil han rejste til Australien for en forretningsrejse, hvor han mødte denne pige, og siden da han hader mig og børnene og kærlighed hendes eneste. så da min mand kom tilbage fra turen sagde han, at han ikke ønsker at se mig og mine børn igen, så han kørte os ud af huset, og han var nu at gå til Australien for at se, at anden kvinde. så jeg og mine børn var nu så frustreret og jeg var blot opholder sig med min mor og jeg var ikke behandle godt, fordi min mor blev gift med en anden mand, efter min far død, så den mand, hun blev gift med ikke at behandle hende godt, jeg og mine børn var så forvirre og jeg ledte efter en måde at få min mand tilbage hjem, fordi jeg elsker og værner ham så meget, så en dag, da jeg var browsing på min computer jeg så et vidnesbyrd om denne magi caster DR Sunny, vidnesbyrd delt på internettet af en dame, og det imponerer mig så meget jeg tænker også på at give det en chance. Først var jeg bange, men når jeg tænker på, hvad mig og mine børn passerer gennem, så jeg kontaktede ham og han fortalte mig at bevare roen i kun 24 timer, min mand skal komme tilbage til mig og til min bedste overraskelse jeg modtaget et opkald fra min mand på andendagen spørger efter børnene, og jeg kaldte DR Sunny og han sagde dine problemer er løst mit barn. så dette var, hvordan jeg får min familie tilbage efter en lang stress bremse op af en ond dame, så med al denne hjælp fra DR Sunny, jeg ønsker jer alle på dette forum for at slutte sig til mig for at sige en stor tak til DR Sunny og jeg vil også råd for nogen i sådanne eller lignende problemer eller nogen form for problemer, bør også kontakte ham hans email er) (drsunnydsolution1@gmail.com) han er løsningen på alle dine problemer og predicaments i livet. endnu en gang sin e-mail-adresse er (drsunnydsolution1@gmail.com)

  HAN ER specialiseret i foelgende magi.

  (1) Hvis du vil have din ex tilbage.

  (2), hvis du altid har dårlige drømme.

  (3) Hvis du ønsker at blive forfremmet på dit kontor.

  (4) Hvis du vil have kvinder / mænd til at løbe efter dig.

  (5) Hvis du vil have et barn.

  (6) Hvis du ønsker at blive rig.

  (7) Hvis du ønsker at binde din mand / kone til at være din for evigt.

  (8) Hvis du har brug finansiel bistand.

  (9) Hvor du blevet snydt, og du ønsker at gendanne du mistet penge.

  (10), hvis du ønsker at stoppe din skilsmisse.

  (11), hvis du ønsker at skille din mand.

  (12), hvis du vil have dine ønsker, der skal ydes.

  (13) Graviditet stave at blive gravide barnet

  (14) garanti du vinder de bekymrende retssager & skilsmisse, uanset hvor hvilken fase

  (15) Stop din ægteskab eller forhold fra at bryde fra hinanden.

  (16), hvis du har nogen sygdom lignende (HIV), (kræft) eller nogen sygdom.

  (17), hvis du har brug for forbøn for udfrielse for dit barn eller dig selv.

  igen skal du sørge for at kontakte ham, hvis du har noget problem, han vil hjælpe dig. hans email-adresse er (drsunnydsolution1@gmail.com) kontakte ham straks .... ringe til min nummer på 2348077620669

  SvarSlet