tirsdag den 5. februar 2008

Kan en smoothie ændre dit liv?


Ja, den her smoothie har i al fald ændret mit !
Jeg laver den hver morgen, og sker det, at jeg er løbet tør for bananer eller soyamælk, så opstår der en lettere premenstruel tilstand i min aura. (Jeg opfører mig fuldstændig som min kæreste, hvis han ikke får sin morgenkaffe.)
Jeg er blevet dybt afhængig ! Allerede, når jeg går i seng om aftenen, ligger jeg og glæder mig til at sætte tænder og tunge i denne lækre velsmagende cremede sundhedsbombe, lavet af frosne bær, soyamælk, proteinpulver, banan, dadler, hørfrøolie, kanel, vaniliestang, citron - og nogle gange smider jeg en håndfuld mandler med.
Den smager som det rene slik - men er super sund. Fuld af de vigtige omega 3,6,9 olier, vitaminer, antioxidanter, protein og blodsukker-regulerende kanel.
Jeg laver også en om eftermiddagen, hvor især min datter er smoothie-sulten, og sommetider kører blenderen en tur igen ved 21-22 tiden, de aftener jeg arbejder sent.
Jeg har kvæstet 3 billige OBH-blendere, så stor var glæden da min kæreste en dag kom hjem med en Waring Blender. Når man bruger den så flittigt som os, er det rart, at den kan klare mosten - og er nem og hurtig at gøre ren. Selv om Warings-blenderen bliver kaldt 'verdens bedste blender' - vil jeg nok vælge en Hamilton en anden go gang - og hvis jeg er et smut i USA!
Find Waring blenderen hos Kunst & Køkkentøj, hos Paustian og Illums Bolighus, men billigst hos Kunst & Køkkentøj (ca. 1.500 kr.)
Find opskriften på Umahros hjemmeside, www.sundhedsrevolutionen.dk, eller i hans kogebog "Køkkenrevolution på høje hæle"

7 kommentarer:

 1. Hej Ranvita,

  Fin blog som jeg glæder mig at følge med i,- inspirerende som alt det andet du laver.
  Jeg kan supplere med at jeg blev kontaktet af en laborant, der havde brugt den i sit arbejde i mange år og at hun har ønsket sig en lige siden, da hun mener den er den bedste. Hun købte den så også hos mig:
  http://www.angelalund.com/
  - hvor der i øvrigt kan læses om dens særegne historie.

  Venlige hilsener
  Angela Lund

  SvarSlet
 2. Hej Ranvita.

  Jeg er selv lige begyndt at indtage morgensmoothie hver morgen - og elsker den. Den mætter, man føler sig friskere, sundere og mere i balance når dagen starter med en super smoothie. Min børn er også begyndt at kunne lide den, så det varer ikke længe inden hele familien er på kernesund morgenmad. Men måske jeg skulle følge dit råd, og købe en super-blender, som kan klare presset - og som er nem at rengøre.

  Bedste hilsner
  Louise G

  SvarSlet
 3. Hei Ranvita!
  Jeg har alltid vært glad i smoothies, men hadde nesten glemt hvor deilig det var før jeg kom over din oppskrift her på bloggen din. Så jeg bestemte meg for å lage en etter din oppskrift - og nå er jeg, i likhet med deg, blitt helt avhengig, gjerne både morgen og kveld! Fantastisk deilig!
  Dessuten: tusen takk for super inspirasjon til både hjemmet og livet mitt gjennom nyhetsbrev, artikler på nettet, simple living og nå også gjennom denne bloggen!
  Beste hilsen fra Liv i Norge

  SvarSlet
 4. Kære alle,

  Vedr. valg af blender så er superguruen over alle helt klar en 'Vita Mix' - og nu kan den endelig fås herhjemme af en dansk importør: www.reifwolf.dk. Den koster ca. 6000,- kr. så det er lidt af en investering. Men så har den også 2 hestekræfter, stor kande, og kan knuse med så lidt væske at den kan lave is!
  Waring (af nogle kaldet verdens bedste blender) er god - hvis man kun laver smoothies til sig selv eller max. 2 personer. Ellers er kanden simpelthen for lille, og den kan ikke vende smoothien ordentlig rundt, hvis den er for proppet.
  Så når vi er 4, skal jeg lave to omgange, og det er lidt bøvlet. Ja, den står på alle restauranter og barer i byen, men der laver de også ofte suppe portioner og drinks til 1-2 personer af gangen. Men den er super stærk, driftsikker og enormt nem og hurtig at gøre ren. Det er også vigtigt når man laver smoothies 3 gange om dagen!
  Kitchen Aid blenderen skulle efter sigende også være god, og den bliver nok min næste. Indtil jeg får 'tiltrukket' en Vita Mix :-o)
  Er der nogen der har smoothie-erfaring med Kitchen Aid blender?

  SvarSlet
 5. Min Vita-Mix er det bedste, jeg har brugt penge på de sidste 4 år.

  Jeg har netop blendet et bundt brændenælder og et par hele æbler med et glas vand, hældt det i en pose syet af nylon - et klæde havde også virket fint, eller en finmasket si. Det er en skøn, grøn drik. :-)

  Andre gange blender jeg ½ ananas, 2 bananer og 250 gr persille med nok vand og har den lækreste, grønne smoothie, cremet og skøn, og også børnene slynger ½ liter i sig ad gangen.

  Men faktisk findes der bedre blendere end Vita-Mix. På www.blindguru.com kan man få sig en +3 HP (= hestekræfter) og 20 AMP blender godt under udsalgsprisen, som er 6000 kr. Og køber man 3, bliver de endnu billigere.

  Nuvel, den må vente på mig et halvt års tid endnu, tror jeg.

  Venligst,

  Joanna

  SvarSlet
 6. Kære Ranvita

  Ja, det er en helt fantastisk smoothie :-) og jeg bliver også helt mærkelig hvis jeg er løbet tør for rismælk (kan ikke lide soya). En gang blev jeg så desperat at jeg forsøgte mig med at hælde noget juice i i stedet......og det kunne faktisk godt lade sig gøre. Sååå, i en snæver vending kan man altså få sig en smoothie alligevel, hvis der er juice at finde i skabet.

  Kh Pia

  SvarSlet
 7. Tak for et godt blogindlæg. Har netop købt en Vitamix 5000 - fantastisk blender. Nu mangler jeg bare at finde en godt sted hvor der er rigtig mange opskrifter. Kan i anbefale et site?
  På forhånd tak.

  SvarSlet