lørdag den 10. januar 2009

Ranvitas gør-det-selv-tips til et smukkere (og sjovere) og mere personligt klædeskab

Her et par tips fra min egen garderobe, der for nylig fik en forskønnelseskur:Hæng fine lavendel-poser på bøjlen - det skaber feminin stemning (og yderligere skønhed) og gode dufte i skabet.

Beklæd dine bøjler med silkebånd eller smukt stof.
Du kan enten sy ’frakker’ til bøjlerne (se 3. bøjle, bagest) eller klippe strimler af stoffet, som du snor om bøjlen.

På de to forreste bøjler har jeg snoet hhv. lyserødt silkebånd om en almindelig renseribøjle, og Libertystof, som jeg klippede og rev op i baner, så det blev en lang strimmel.

Miks gerne farver og stoffer - det giver et levende 'bohemsk' udtryk - eller hold dem i samme farve/stof - det giver et feminint, enkelt og elegant udtryk. Alt efter smag og behag:-)

Start med at sno ved bøjlens hals, og fortsæt hele vejen rundt tilbage til 'halsen'. Det er ren meditation - og telefonen skal helst ikke ringe imens...PS: Quick fix-metoden:
En lille sløjfe i silkebånd kan også gøre underværker - og tager ingen tid. Suppler evt. sløjfen med et par smukke perler, der kan dingle elegant om bøjle-halsen.Beklæd gamle skoæsker med smukke stoffer, tapet eller gavepapir.

Her en gammel skoæske jeg havde stående, og en rest Liberty-stof, som jeg havde liggende. Jeg klippede stoffet med plads til lidt ombuk, og limede det på med limstift (Jeg havde ikke lige andet, da den kreative ånd en aften kom over mig. Måske der er nogen handy-folk derude, som har et bedre tip? Det fungerede nu helt fint i dette tilfælde.) Næste gang får æsken en omgang pink silkepapir INDENI, så det også er smukt, når jeg åbner låget☺

Bonustip:
Har du f.eks. en gammel kommode, så beklæd skufferne indvendigt med smukt tapet eller lækkert stof. God feng shui er NYDELSE HELE VEJEN IGENNEM – også i baglokalet, som jeg plejer at sige. Tro mig, dit hjerte vil gippe af glæde, hver gang du åbner dine skabe og skuffer, hvis du gør dem smukke INDENI.

Hvad med et garderobeskab beklædt indvendig med lilla velour? – eller silke i din yndlingsfarve?

Tilsæt lækre bøjler, og lækkert tøj, og du har en garderobe, der er en dronninge-gudinde værdig! Og vi fortjener intet mindre ...


Skab personlig stemning i garderoben:

Find en gammel kommode på loppemarked og mal den i din yndlingsfarve. Del evt. skufferne op i mindre ’rum’ med skoæsker beklædt med silkepapir eller stof. Så kan du nemmere holde styr på trusser, strømper og småting.

Udsmyk med personlige fotos, kunst, yndlingsting og parfumer. Bryd og miks f.eks. stilen med tøjstativer, skabe eller lamper i industriel stil.

Lad din favoritkjole hænge fremme til daglig nydelse.

(PS: Den smukke kommode her er fra min yndlingsbutik Greensquare.)

5 kommentarer:

 1. Lavendelposerne beskytter også tøjet imod møl :-)

  SvarSlet
 2. Wauw - det vidste jeg ikke! Endnu en god grund til at ha dem :-)

  SvarSlet
 3. Wauw - det vidste jeg ikke! Endnu en god grund til at ha dem :-)

  SvarSlet
 4. TAK!! Billederne er simply delectable - nok til at inspirere til en 'klædeskabs-revolution' :-))

  SvarSlet
 5. Hvor er det bare nogle dejlige pastelfarver og fine billeder!

  SvarSlet